Lukket radonmåleboks (dosimeter)

Availability: In stock
242,50 DKK

Bemærk øget rabat jo flere der købes. Denne metode til at måle radon er anbefalet af sundhedsstyrelsen og bliver analyseret af et akkrediteret laboratorium (ISO17025). Det er en simpel og letforståelig radonmålemetode som derfor også gør den billig, robust og anvendelig. Pga. den lave pris er det muligt at installere flere målere over en længere periode og derved få et retvisende indblik i hvordan radonkoncentrationen er fordelt.


Description

Lukket radonmåleboks (dosimeter)

Den af sundhedsstyrelsen anbefalede metode til måling af radonindhold i din bolig.

Hos Radonmeters forhandler vi en lukket radonmåleboks med sporfilm, hvilket er den metode Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vores radonmålere er på størrelse med en tændstikæske og kan dermed placeres diskret. Målerne leveres med dansk vejledning og fremstilles af en anerkendt engelsk procducent.

 • Køb 2 for 325,00 DKK pr. stk. og spar 3% (Totalt: 650,-)
 • Køb 3 for 280,00 DKK pr. stk. og spar 17% (Totalt: 840,-)
 • Køb 4 for 275,00 DKK pr. stk. og spar 18% (Totalt: 1100,-)
 • Køb 5 for 270,00 DKK pr. stk. og spar 20% (Totalt: 1350,-)
 • Køb 6 for 265,00 DKK pr. stk. og spar 21% (Totalt: 1590,-)
 • Køb 7 for 260,00 DKK pr. stk. og spar 23% (Totalt: 1820,-)
 • Køb 8 for 255,00 DKK pr. stk. og spar 24% (Totalt: 2040,-)
 • Køb 9 for 250,00 DKK pr. stk. og spar 26% (Totalt: 2250,-)
 • Køb 10 for 245,00 DKK pr. stk. og spar 27% (Totalt: 2450,-)

Vores radonmålere er af høj kvalitet og måler med stor nøjagtighed. Analysen af måleresultatet foretages af et ISO akkrediteret laboratorium.

Med et lukket radon dosimeter fra Radonmeters er det billigt og nemt at få målt dit hus radonkoncentration. Processen er som følger:

 1. Du bestiller et antal dosimeterbokse som vi sender til dig med almindelig post. Sundhedsstyrelsen anbefaler måling mindst to steder i din bolig og dermed køb af mindst to målere.
 2. Du læser den udførlige medsendte danske vejledning og begynder straks målingerne som Sundhedsstyrelsen anbefaler varer i mindst 60 dage
 3. Når du har målt i den ønskede periode sender du dosimeterboksene tilbage i den medfølgende returkuvert (porto betalt)
 4. Vi får dine dosimeterbokse analyseret på et ISO akkrediteret laboratorie i England
 5. Indenfor typisk 4-6 uger modtager du det endelige radonanalyse resultat pr. mail

Vores pris inkluderer alle leverings- og retur- omkostninger uanset ordremængde. Analyse af dosimetrene er naturligvis også inkluderet i prisen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler en måleperiode på minimum 2 måneder i fyringssæsonen, minimum 2 steder i huset samt måling på alle husets etager. Dette giver også mulighed for at udregne en årsmiddelværdi for din bolig. Når det er sagt er det naturligvis op til dig om du ønsker at måle i længere eller kortere tid.

Ved bestilling af 50 eller flere dosimetre kan du bede om et individuelt tilbud.

Hvis du får brug for hjælp eller har spørgsmål undervejs i ovennævnte forløb er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Specification

Den anvendte sporfilm fra TASL(http://www.tasl.co.uk) garanterer et exceptionelt lavt antal baggrundsspor

Ingen elektroniske dele - 100% plastik produkt

Pakket i radontæt pose

Analysering i state-of-the-art sporfilmlaboratorium akkrediteret efter NS-EN ISO/IEC 17025

Konfidentiel behandling af måleresultater og sikker opbevaring af rapport

How to use

Klip den radontætte pose op langs den ene side, og tag dosimeterboksene ud. Målingen går nu i gang. Udfyld ”Information om målingen” (se side 2). Gem posen da du skal bruge den når du sender dosimeterboksene tilbage.

Hæng dosimeterboksene op, f.eks. i en snor, eller læg dem mindst 1,5 meter fra nærmeste varmekilde, vindue, yderdør, ventilationsåbninger og mindst 25 cm fra væg, gulv og loft. Den ideelle placering er så tæt på hovedhøjde som muligt.

Mål altid med mindst to dosimeterbokse som du placerer i to forskellige rum. Eller flere rum hvis du har mere end to dosimeterbokse. Det ene rum skal helst være et soveværelse, og det andet et rum som du ofte opholder dig i.

I måleperioden skal du bebo hjemmet som du plejer. Ventilationssystemer skal være tændt, og du skal lufte ud som du plejer. Flyt ikke rundt på dosimeterboksene i måleperioden.1

Hvis der er flere etager med beboelse i din bolig, skal der placeres mindst et dosimeter på hver etage. Der skal ikke måles i vådrum. Da kælderrum ofte er mere udsat for højt radonindhold, skal indrettede rum i kælder, som gildestue eller soveværelser, altid måles.

Dosimetrene indsamles efter 60-90 dage. Nu er målingen færdig . Læg

dosimeterboksene tilbage i den radontætte pose og luk den med tape. Er

posen blevet væk, kan du kan pakke boksene ind i sølvpapir for at undgå

radon. Læg nu dosimetrene i svarkuverten sammen med den udfyldte”Information om målingen” (se side 2). Husk at udfylde alle felter i

formularen da vi ellers ikke kan foretage en analyse af målerne.

Du får analyseresultatet så snart vi har det klar. Analyse og rapportering

tager normalt 4-6 uger. Rapporten viser det målte radonindhold i de rum

hvor dosimetrene har været placeret, samt årsmiddelværdien for boligen

hvis den har været mulig at beregne (se side 2 under ”Bemærk”).